Tutkimuspäivät

Aikuiskasvatuksen tutkijatapaaminen on joka toinen vuosi järjestettävä kaksipäiväinen tapahtuma, jonka pääjärjestäjä on Aikuiskasvatuksen Tutkimusseura.

Tutkijatapaaminen tarjoaa  kohtaamispaikan aikuiskasvatuksen eri osa-alueille erikoistuneille tutkijoille ja alan ammattilaisille. Tavoitteena on pohtia laaja-alaisesti koko tutkimuskentän ajankohtaisia kysymyksiä ja erityisiä painopisteitä. Tutkijatapaamisesta on muodostunut tärkeä perinne. Se on ainoa valtakunnallinen foorumi, joka kokoaa aikuisuuden, aikuisten oppimisen, aikuiskoulutuksen, työelämän kehittämisen sekä vapaan sivistystyön kysymysten parissa työskentelevät tutkijat, opiskelijat, kehittäjät, ammattilaiset sekä hallinnon asiantuntijat yhteen.


Aikuiskasvatuksen tutkimuspäivät 2018 (entiseltä nimeltään Aikuiskasvatuksen tutkijatapaaminen) järjestetään Itä-Suomen yliopistossa Joensuun kampuksella 15.-16.2. Alustavana teemana Sivistys, kansalaisuus ja osallisuus rapautuvassa hyvinvointiyhteiskunnassa.


Vuoden 2016 tapaaminen järjestettiin Jyväskylän yliopistossa 18.-19.2. teemalla Oppiminen, luovuus ja tunteet aikuisuuden elämänkentillä. Tapaaminen keräsi noin 210 osallistujaa.


Vuoden 2014 tapaaminen järjestettiin Turun yliopiston kasvatustieteiden laitoksella 6.–7. 2. Tapaamisen teemana oli Aikuiskasvatus – Sivistys, markkinat, politiikka. Turun tutkijatapaaminen keräsi noin 150 osallistujaa.

Vuonna 2012 tapaamista isännöi Helsingin yliopisto, vuonna 2010 Joensuun yliopisto ja vuonna 2008 Lapin yliopisto Rovaniemellä. Vuonna 2012 tutkijatapaamiseen osallistui noin 200 henkilöä, aikaisempina vuosina osallistujia on ollut noin 100.

Ensimmäinen aikuiskasvatuksen tutkijatapaaminen järjestettiin Oriveden Opistossa vuonna 1989. Se aloitti tradition, jonka myötä tutkijatapaamisia on järjestetty säännöllisesti parin kolmen vuoden välein eri yliopistopaikkakunnilla.


Tutustu viimeisimpiin tutkijatapaamisiin niiden omilla sivustoillaan.

Tutkimuspäivät 2018
Joensuu 2018. Sivistys, kansalaisuus ja osallisuus rapautuvassa hyvinvointiyhteiskunnassa (kuva: Mikko Nurmi)
Tutkijatapaaminen 2018
Jyväskylä 2016. Oppiminen, luovuus ja tunteet aikuisuuden elämänkentillä (kuva: JyU)
Turku 2014
Turku 2014. Aikuiskasvatus - Sivistys, markkinat, politiikka
Helsinki 2012
Helsinki 2012. Aikuiskasvatus marginaaleissa ja rajapinnoilla