Humanismin päivät 19.-20.11.2011 | ilmoittautuminen käynnissä

26.10.2011

Valistus ja vastustajat

Perinteiset Suomen Humanistiliiton järjestämät Humanismin Päivät pidetään tänä vuonna jo 30. kertaa. On syytä juhlia erityisesti niin humanismia kuin sen henkistä sisarta valistusta. David Humen (1711—1776), valistuksen keskeisen edustajan ja edistäjän, syntymästä on tullut tänä vuonna kuluneeksi 300 vuotta.

Myös valistuksen eetokseen ja leviämiseen kiinteästi liittyvän tieteiden vallankumouksen henkisen isän, Sir Francis Baconin (1561—1626), syntymästä on tullut kuluneeksi pyöreitä vuosia (450v.). Joten tämänvuotisten Humanismien Päivien teemat liittyvät juuri valistukseen, sen erilaisiin vaikutuksiin ja vastavaikutuksiin niin kautta vuosisatojen kuin myös tähän päivään ja huomiseen.

Erityinen painopiste on siinä, millaisia haasteita valistus ja humanismi joutuvat kohtaamaan tämän päivän maailmassa ja tulevaisuudessa. Modernin yhteiskunnan sanotaan rakentuvan olennaisesti valistuksen henkiselle perinnölle. Näin varmasti onkin. Tuo tie on kuitenkin ollut pitkä ja kaikkea muuta kuin ongelmaton.

Tapahtuma järjestetään: Arbis, Dagmarinkatu 3, Helsinki

Ilmoittautuminen ja lisätiedot

11.11. klo 11.11. mennessä Helsingin Humanistiyhdistyksen sihteeri Eeva Blumenthalille piute_b(at)hotmail.com / 050 3625773

Osallistumismaksu 30 € (2 pv), 20 € (1 pv). Opiskelijat, eläkeläiset, työttömät ja yhteistyökumppaneiden jäsenet 15 €/10 €.

ATS on yksi tapahtuman yhteistyökumppaneista.

Liitteet