Sivistystyön Vapaus ja Vastuu -tutkimushanke

29.8.2011

Vapaan sivistystyön tutkimisen edistäminen

Vapaan sivistystyön yhteisjärjestö VSY ja sekä Tampereen yliopiston kasvatustieteiden yksikkö, Itä-Suomen yliopiston kasvatustieteiden ja psykologian osasto että Åbo Akademin Vaasan yksikkö ovat sitoutuneet yhteyshenkilöineen, tutkijoineen ja opiskelijoineen yhteiseen Sivistystyön Vapaus ja Vastuu -tutkimushankkeeseen (SVV).

SVV-tutkimushankkeessa kysytään, mikä on vapaan sivistystyön toiminta-ajatus, -menetelmät ja merkitys ja selvitetään, kuinka sivistys, vapaus ja vastuu todellistuvat. Toisaalta luodaan malleja vapaan sivistystyön tutkimuksen ja tieteellisen koulutuksen pitkäjänteiselle harjoittamiselle Suomessa. 

"Tutkimus on monikerroksinen, monimetodinen ja metatutkimuksellinen: tutkimuskysymyksiin haetaan vastausta analysoimalla ja syntetisoimalla yksittäisiä tutkimuksia, jotka kohdentuvat temaattisesti, metodisesti ja paikallisesti monin tavoin, esimerkiksi asiakirjojen, verkkoaineistojen ym. analyysin, eri toimijoille tehtyjen kyselyjen ja haastattelujen, havainnoinnin ja keskustelujen avulla."

Tutustu tutkimushankkeeseen ja sen toimijoihin oheisen hankekuvauksen avulla. Tiedotamme tutkimushankkeen etenemisestä myös www-sivuillamme.  Myös VSY kokoaa sivuillensa tiedotteita hankkeesta.

Liitteet

  • SVV2011 (524 kB)
    SVV-tutkimushanke 2011