Juhlavuoden opetuksia aikuiskasvatuksesta -artikkeli

27.6.2011

Juhlavuoden opetuksia aikuiskasvatuksesta

Jyväskylän yliopisto 10.6.2011

Aikuiskasvatuksen tilasta on keskusteltu ahkerasti vuosien 2010—2011 Aikuiskasvatus-lehden artikkeleissa. Rinne tunnustaa artikkelissaan Historiallinen murros ja aikuiskasvatuksen tutkimus (4/2010) kysyneensä, mitä aikuiskasvatustutkimus on, jo viidentoista vuoden takaisessa kysymyksestä nimensä saaneessa artikkelissa.

Aikuiskasvatuksen Tutkimusseuran kesätapaamisessa Jyväskylässä palattiin kesäisenä perjantaina 10.6.2011 vielä kertaalleen aiheeseen. Artikkelissa Juhlavuoden opetuksia kerrataan päivän ajatuksia ja alustuksia — ja Aikuiskasvatuksen Tutkimusseuran juhlavuoden (2010) opetuksia. Toivottavasti ne innostavat jakamaan aikuiskasvatuksen hyviä käytäntöjä piirtäen samanaikaisesti kuvaa ajankohtaisesta aikuiskasvatuksesta.

Lue eri yliopistojen näkökulmia aikuiskasvatuksen tutkimukseen ja opetukseen täältä.

Artikkeli on ensimmäinen Aikuiskasvatuksen Tutkimusseuran verkkosivuilla julkaistavista katsauksista aikuiskasvatukseen ja sen moniin ilmiöihin. Yksi Tutkimusseuran tehtävistä on arvioida aikuiskasvatuksen yleiskuvaa ja tilaa Suomessa, toisaalta keskustella tieteenalan tehtävästä. Lukijat voivat lähettää omia kirjoituksiaan tai kommenttejaan seuran tiedottajalle, ne lisätään www-sivuille. Voit käyttää myös sähköistä lomakettamme.