Työn rajat ja työuupumus -paneelikeskustelu verkossa 26.10.

22.9.2020

Työelämän tutkimusyhdistys kutsuu seuraamaan Työn rajat ja työuupumus -paneelikeskustelua verkossa 26.10.

Digitalisaatio on muuttanut työelämää osin yllättävinkin tavoin. Työn ja muun elämän välisten rajojen hälveneminen on laajasti puhuttava ilmiö. Samanaikaisesti työn henkisen kuormittavuuden kokemukset ovat lisääntyneet. Tilastokeskuksen työolotutkimuksen mukaan jaksamisongelmista kärsivät etenkin nuoret naiset. Paneelissa kysytään, mitä yleistyneen työuupumuksen taustalla on, ja miten työn lisääntynyt rajattomuus mahdollisesti liittyy siihen. Voisiko ehdotus kuuden tunnin työpäivästä olla ratkaisu lisääntyneeseen uupumukseen? Keskustelemme myös, miten työuupumusta voidaan tunnistaa, määrittää ja ennaltaehkäistä.

Paneelin järjestäjinä ovat Helsingin yliopiston valtiotieteellinen tiedekunta ja Työelämän tutkimusyhdistys ry. Panelisteina ovat:

Mira Karjalainen (Helsingin yliopisto), työn rajattomuuden tutkija

Ari Väänänen (Työterveyslaitos), työn luonteen historiallisten muutosten tutkija

Jari Hakanen (Työterveyslaitos), työuupumuksen ja työn imun tutkija

Keskustelua ohjaa Laura Haapala (Helsingin yliopisto sekä Työelämän tutkimusyhdistys ry.).

Aika: 26.10.2020 klo 13-15

Paikka: verkkolähetys Tiedekulmasta: https://tiedekulmamedia.helsinki.fi/fi/web/tiedekulma/player/webcast?playerId=38521893&eventId=66326629.

Tilaisuudesta julkaistaan myöhemmin myös tallenne yhdistyksen ja yliopiston viestintäkanavissa.