Huiputuksen moraalijärjestys –julkistamistilaisuus 14.11.2019

1.11.2019

Huiputuksen moraalijärjestys -julkistamistilaisuus

Avoin kirjan julkistamistilaisuus torstaina 14.11. kello 14–16 Tiedekulman Think Cornerissa, Yliopistonkatu 4, Helsinki.

Tilaisuudessa julkaistaan Karin Filanderin, Maija Korhosen & Päivi Siivosen toimittama Huiputuksen moraalijärjestys – Osallisuuden ja sosiaalisen kivun kertomuksia (Vastapaino 2019).

Huiputuksen moraalijärjestys -kirja kritisoi ajan henkeä, joka nostaa esiin huiput, huiputuksen ja huippusuoritukset. Kaikki eivät voi päästä huipulle.

Yritysyliopisto näyttää olevan eräänlainen nykytyöelämän huippupuheen mekka, jossa tiivistyy hyvin esiin koko työelämää ohjaava kilpailullisuuden, huippuretoriikan ja raadollisten pätkätyösuhteiden ja katkosten arkitodellisuus. Yliopiston lisäksi kirjassa kerrotaan, millaista on elää huiputuksen ajassa esimerkiksi koulutus- ja työpolkuaan etsivänä nuorena, työttömänä, uupuneena tai mielenterveysongelmaisena.

Kirja etsii huiputuksen moraalijärjestykselle vaihtoehtoisia arvoja ja ajattelu- ja toimintatapoja ja se nostaa esiin muun muassa luovuttamisen etiikan. Luovuttamisen etiikalla ei tarkoita periksi antamista vaan luovuttavaa ja lahjoittavaa ja radikaalia huiputuksen moraalijärjestyksestä irti sanoutuvaa ajattelua ja toimintaa.

Tilaisuuden aluksi nostetaan maljat kirjan kunniaksi ja tarjolla pientä naposteltavaa.

Ilmoittaudu tarjoilujen mitoittamiseksi viimeistään 6.11. verkkolomakkeella: https://forms.gle/iEYGD9TUng36cMqp9

Tilaisuudessa järjestetään paneelikeskustelu, johon osallistuu kirjan kirjoittajia, jotka avaavat omaa suhdettaan huiputuksen moraalijärjestykseen. Paneelissa mukana puheenvuoron pitäjinä:

* Professori Leena Koski artikkeli ”Totuudesta rahaan – yliopiston uusi moraalinen järjestys”
* Tutkimusjohtaja, dosentti Oili-Helena Ylijoki artikkeli ”Eliitin onni – omistautumisen eetos akateemisessa työssä”
* Yliopisto-opettaja Heli Mutanen artikkeli ”Aktivointitoimista allikkoon”
* Tutkija Iiris Lehto artikkeli ”Toimijuuden tila ja aika projektihoivassa”
* Tutkija, FT Jani Pulkki & FT Olli-Jukka Jokisaari artikkeli ”Luovuttamisen etiikka”
* KTT Elina Henttonen artikkeli ”Suorittamisen oravanpyörästä mielekkääseen työhön”

 

TERVETULOA SEURAAMAAN JA OSALLISTUMAAN JULKAISUTILAISUUDEN KESKUSTELUUN!

 

Tilaisuus striimataan Vastapainon Facebook-sivulla. Think Corner sijaitsee Helsingin Tiedekulman toisessa kerroksessa. Tapahtumatiedot myös Facebookissa.