Sivistys – mikä ihme -keskustelusarja

27.9.2019

SIVISTYS – MIKÄ IHME -KESKUSTELUSARJA

Keskustelusarjan järjestämisestä vastaavat Kriittinen korkeakoulu ja Kansanvalistusseura. Sen pääyhteistyökumppani on Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra.Tapahtumia järjestävät lisäksi Eurooppatutkimuksen verkosto, Suomen PEN, Eurooppalainen Suomi, Eurooppanuoret ja Euroopan kulttuuriyhdistys. Sarja koostuu seitsemästä syksyn 2019 aikana järjestettävästä keskustelutilaisuudesta, joissa hyödynnetään Erätauko-dialogimenetelmää. Tapahtumat ovat maksuttomia ja kaikille avoimia.

Ohjelma

11.9.2019 Sananvapaus. Kenen tarinat, kenen historia? Sananvapaus, muistin politiikka ja historian käyttö Euroopassa. Kansallismuseo, Helsinki.

19.9.2019 Yliopistojen sivistysjulkisuus. Kansalaisen yliopisto – yliopistojen sivistysjulkisuus Euroopassa. Helsingin yliopisto.

27.9.2019 Sivistyksen uusi tehtävä. Visainen sivistys – eurooppalaisen sivistyksen vanha, uusi tehtävä. Sitra, Helsinki.

12.10.2019 Viestinnän turvallisuus. Kuuleeko Eurooppa – takaako sivistys sananvapauden ja viestinnän turvallisuuden tulevaisuudessa? Lappeenranta

30.10.2019 Populistiset liikkeet. Suomi EU-puheenjohtajana: Eurooppalaiset populistiset liikkeet sivistyksen haastajana. Jyväskylän yliopisto.

18.11.2019 Nykytaide. Eurooppalaisuus nykytaiteessa – onko eurooppalainen sivistys unohtanut taiteen? Eurooppasali, Helsinki.

12.12.2019 Ekosivistys. Ollaan ihmisiksi – ekosivistyneenä Euroopassa. Kulttuuritehdas Korjaamo, Helsinki.

Tapahtuman verkkosivuhttps://sivistys.fi/