Elokuussa kaksiosainen SVV-tutkimustyöpaja

13.8.2019

 

Seuraava SVV-tutkimustyöpaja järjestetään kaksiosaisena. Ensimmäinen paja järjestetään keskiviikkona 28.8. klo 14-15 Tampereen yliopiston kasvatustieteiden ja kulttuurin tiedekunnassa (Virta-rakennus, Åkerlundinkatu 5, seminaaritila 113). Keskiviikon pajassa kuullaan kaksi tutkimusalustusta: Anja Heikkinen, Jenni Pätäri ja Outi Sipilä johdattavat torstaina alkavien Vapaan sivistystyön päivien teemaan alustuksella Sivistys, työ ja tulevaisuus – ja vapaan sivistystyön tulevaisuus?. Lisäksi Johanni Larjanko esittelee yhteispohjoismaista hanketta, jossa rakennetaan tutkimus- ja tutkijatietopankkia (Nordic network of “folkbildning” researchers).

Perjantain 30.8. työpaja (klo 10.15-12.15) järjestetään Vapaan sivistystyön päivien yhteydessä Tampereen seudun työväenopistolla (Sampola, Sammonkatu 2). Ohjelmassa ovat seuraavat alustukset, joissa käsitellään mm. kotoutumista ja monikielisiä ryhmiä, kansalaisopistojen vaikuttavuutta yksilönäkökulmasta sekä vapaan sivistystyön tehtäväkuvan muutosta ylläpitämislupien näkökulmasta:

- Arla Aittamaa ja Anne Airaksinen: Oman osaamisen tunnistaminen. Itä-Suomen yliopiston Opinsauna-hankkeen oman osaamisen tunnistamisen työkalun käytön vaikutukset.
- Jenna Valtonen: Sosiaaliset suhteet ja oppiminen vapaan sivistystyön heterogeenisissä aikuisryhmissä.
- Jyri Manninen: Miten kansalaisopisto muuttaa ihmistä?
- Matti Mäki: Territoriaalista sivistystyötä


Huom.! Yleisöksi voi saapua molempiin tai vain toiseen työpajaan. Keskiviikon työpajaan on vapaa pääsy eikä siihen tarvitse ennakkoilmoittautua. Vapaan sivistystyön päivien yhteydessä järjestettävään työpajaan tulee puolestaan ilmoittautua 15.8. mennessä päivien ilmoittautumiskäytännön mukaisesti sivulla https://tampereenkesayliopisto.fi/koulutus/valtakunnalliset-vapaan-sivistystyon-paivat-2019/.

Työpajoissa on jaossa kiinnostuneille pieni määrä Vapaa sivistystyö eilen, tänään ja huomenna -teosta (toim. Jenni Pätäri, Sini Teräsahde, Aaro Harju, Jyri Manninen & Anja Heikkinen 2019). Teos toteutettiin osana Sivistystyön Vapaus ja Vastuu -yhteistoimintaa ja sen kirjoittajat tulevat vapaan sivistystyön eri kentiltä.