Keskustelua ekosivistyksestä, Helsinki 16.11.

30.10.2018

Tervetuloa keskustelemaan ekososiaalisesta sivistyksestä pe 16.11.

Vuorovaikutteisessa keskustelutilaisuudessa pohditaan, mitä ekososiaalinen sivistys tarkoittaa koulutusjärjestelmän ja elinikäisen oppimisen koko ketjussa. Miten ekososiaalinen sivistys edistää kestävää hyvinvointia? Löytyykö Suomesta yhteistä rintamaa puolustamaan sitä, ja miten eri ikäpolvien taidot tulisi huomioida tässä keskustelussa?

Tilaisuuden lopuksi julkistamme vuoden 2018 sivistyspalkinnon saajan.

Lämpimästi tervetuloa lounaalle, keskustelemaan ja palkintotilaisuuteen!

Aika ja paikka:

pe 16.11. klo 12–14 Kansallismuseon ravintolasali Karhunpesä, Helsinki.

Puhujat:

Pinja Sipari: ”Ilmasto-osaamiselle on tarvetta – kokemuksia koulumaailmasta”

Ilmastonmuutos on aikamme kuuma peruna. Se on myös aihe, johon liittyy paljon voimakkaitakin tunteita, erilaisia kokemuksia ja mahdollisuuksia toimintaan, sekä tietämystä, joka on välillä paikkaansa pitävää ja välillä ei. Miten maailma voidaan muuttaa ilmastokestävämmäksi lasten, nuorten ja aikuisten ilmastokasvatuksen avulla? Pinja Sipari on ilmastokysymyksiin erikoistunut ympäristökasvattaja ja maantieteen ja biologian opettaja. Viime vuosina hän on tuottanut aiheeseen liittyvää opetusmateriaalia ja kouluttanut peruskoulujen ja lukioiden opettajia ilmastoasioista.

Marjatta Bardy: ”Ekososiaalinen sivistys – ja talouden paikka?”

Tarvitsemme kokoavia näköaloja kehityksen suuntaamiseksi kestäville urille. Siirtymään tarvitaan elinvoimaisia muutoksen foorumeita, joilla punnitaan vaihtoehtoja. Kriittistä ja kannustavaa kirjallisuutta ilmestyy runsaasti. Marjatta Bardy on tutkimusprofessori THL, eläkkeellä. Lapset, luonto ja yhteiskunta on kokoava teema hänen tutkimus- ja kehittämistyössään. Kaikissa kulttuureissa yhteiskunnan jatkuvuus perustuu elinvoimaiseen luontoon ja hyvinvoiviin lapsiin. Viimeksi hän on käsitellyt teemaa teoksessa: Lapsiasiavaltuutetun kertomus eduskunnalle 2018.

Keskustelua johtaa europarlamentaarikko, KVS:n hallintoneuvoston puheenjohtaja Sirpa Pietikäinen ja kommentoi Snellman-kesäyliopiston rehtoriSoili Meklin.

Odotettavissa on kriittistä ja rohkeaa debattia ekosivistyksen nykytilasta ja suunnasta. Alustusten jälkeen on runsaasti aikaa keskusteluun yleisön kanssa.

Lounas: Omakustanteinen buffetlounas (12,50€) noudetaan ravintola Karhunpesän buffetpöydästä ja nautitaan keskustelun lomassa. Lounas sisältää runsaan salaattivalikoiman, talon leipää ja levitettä, pääruuan, päivän keiton ja kahvia/teetä sekä pientä makeaa.

Lisätiedot: toimitusjohtaja Pirkko Ruuskanen-Parrukoski, 050 563 4671