Ennakkotieto ja kutsu seminaariin: Aikuiskasvatus-tiedelehti avoimeksi julkaisuksi 14.2. Joensuussa

14.1.2018

Seminaari ja työkokous 14.2.2018

Aikuiskasvatuksen tutkimuspäivien ennakkotyöpaja

Itä-Suomen yliopisto, Joensuun kampus, Futura (Yliopistokatu 7), F100

Kaikille kiinnostuneille avoin seminaari

13.00 Tervetuliaissanat

• Yliopistonlehtori Risto Ikonen, Aikuiskasvatuksen Tutkimusseura & Itä-Suomen yliopisto
  • Toimitusjohtaja Pirkko Ruuskanen-Parrukoski, Kansanvalistusseura

13.15 Julkinen tiede – miten me toteutamme sitä

• Päätoimittaja Hanna Lappalainen, Virittäjä-tiedelehti

14.00 Avoin tiedejulkaiseminen ja tiedeseura

• Puheenjohtaja Juhani Tähtinen, Suomen kasvatuksen ja koulutuksen historian seura, Kasvatus & Aika (etänä)

Aikuiskasvatus avoimeksi julkaisuksi -työkokous (kustantajien ja toimituskunnan edustajille, klo 14.45-17.30)

• Työkokouksen tarkoituksena on löytää yhteinen näkemys avoimesta julkaisemisesta ja siihen siirtymisestä sekä siirtymäprosessista.

14.45  Tervetuliaissanat

• Puheenjohtaja, Karin Filander, Aikuiskasvatuksen Tutkimusseura ry.

15.00 Kustantajien ja tiedelehden tavoitteet

• Kuinka monta tiedeartikkelia vuodessa halutaan julkaista, monessa numerossa? Mihin luokitukseen lehden pitää yltää, mitä se vaatii? Mikä on tiedelehden rooli ja vaikutus tieteenalalla? Mikä lehden levikin halutaan olevan? Mikä on lehden yhteiskunnallinen vaikutus ja vaikutus aikuiskasvatuksessa sekä vapaassa sivistystyössä? Kielikysymys. Mikä on julkaisualusta? Mikä on julkaisuaikataulu?

16.00 Tauko: välipalaa

16.15 Tiedeseuran tulevaisuus

• Yhteiset koulutukset: kirjoittaminen, esiintyminen, some, vertaistuki, vierailut

17.00 Käytettävissä olevat resurssit, aikataulu ja vastuut

• Mikä on lehden rahoitus? Mitkä ovat kustantajien ja toimituskunnan roolit? Mitä kaikkea pitää tehdä ennen 1.1.2019 ja kuka tekee?

17.30 Päätös

Lisätiedot: Terhi Kouvo