Aikuiskasvatus-tiedelehti pureutuu maahanmuuttoon ja monikulttuurisuuteen

5.10.2017

Tiedote. Julkaistu: 03.10.2017, 12:55. Kansanvalistusseura

Kotoutumistoimien onnistumista mitataan sillä, miten maahanmuuttajat työllistyvät ja pääsevät mukaan yhteiskuntaan.

Tuloksissa on parannettavaa: Uussuomalaisten on monin verroin vaikeampaa päästä töihin kuin kantasuomalaisten. Heitä syrjitään työhönotossa, ja työttömyys on jopa kymmeniä prosentteja.

– Kotoutumiskoulutus on tärkeää, mutta se yksin ei riitä, vaan rinnalle tarvitaan kohdennettuja työvoimapoliittisia toimia. Kotoutumisajanjaksolla hankittu työkokemus auttaa merkittävästi työllistymistä, vaikka jakso olisi lyhyt, toteaa Aikuiskasvatus-tiedelehden päätoimittaja, professori Heikki Silvennoinen.

Aikuiskasvatuksen tuoreessa teemanumerossa tutkijat avaavat ajankohtaisia kysymyksiä:

• Kuinka kouluttajan työ muuttuu, kun kotoutumiskoulutus muuttuu yhä työelämälähtöisemmäksi?
  • Miten luotettavasti lähtötason testaus ennustaa kielitaidon omaksumista kotoutumiskoulutuksessa?
  • Miten korkeakoulutetun turvapaikanhakijan koulutuksellinen tasa-arvo toteutuu?

Tiedeartikkelit ja tutkimuksesta ponnistavat näkökulmat ovat välttämätöntä luettavaa jokaiselle, joka toimii maahanmuuttajien parissa tai osallistuu koulutuspoliittiseen päätöksentekoon.

Aikuiskasvatus 3/2017: ”Monikulttuurisuus ja aikuiskasvatus”. Tutustu teemanumeron sisältöön.

Aikuiskasvatus-tiedelehden

KANSANVALISTUSSEURA – sivistys on yhteiskunnan tärkein arvo.