Keskustelutilaisuus sananvapaudesta 3.5. Helsingissä

12.4.2017

Tervetuloa keskustelemaan sananvapaudesta 3.5.2017, klo 15–17 Päivälehden museoon, Ludviginkatu 2–4, Helsinki

"Postfaktuaalisia totuuksia ja vaihtoehtoisia faktoja - uudet haasteet monien totuuksien maailmassa"

- Mikä on Suomen lehdistönvapauden tila?

- Kun mikään ei ole totta ja kaikki on mahdollista – onko eettistä totuutta?

- Yhä löyhempi suhtautuminen tietoon/faktaan – mitä vaikutuksia päätöksentekoon?

Sanan- ja ilmaisunvapauteen liittyvät kysymykset koskettavat kaikkia yhteiskunnan toimijoita. Sananvapaus ei kuitenkaan ole itsestäänselvyys, ja viime aikoina myös totuuden ja faktojen koskemattomuus on kokenut kolhuja. Kutsumme Sinut keskustelemaan ajankohtaisista, mediaympäristöön ja tietopohjaiseen päätöksentekoon liittyvistä haasteista.

Tilaisuudessa esiintyvät toimittaja Laura Saarikoski, journalististen standardien ja etiikan päällikkö Timo Huovinen, professori Anu Koivunen, Faktabaarin vastaava toimittaja Tuomas Muraja, JSN:n varapuheenjohtaja Pasi Kivioja, Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho, päätoimittaja Kaius Niemi, Toimittajat ilman rajoja hallituksen jäsen Jarmo Koponen ja ennakoinnin asiantuntija Elina Kiiski Kataja. Tilaisuuden avaa Unesco-toimikunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Jutta Urpilainen.

Tilaisuuden järjestävät Suomen Unesco-toimikunta, Sitra, Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta, Helsingin Sanomain säätiö, Suomen Journalistiliitto, Vikes ja Toimittajat ilman rajoja.

Linkki ohjelmaan ja ilmoittautumiseen: http://tjnk.fi/fi/tule-keskustelemaan-sananvapaudesta-352017

Tilaisuuden moderoi ja lisätietoja antaa pääsihteeri Reetta Kettunen, Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta, reetta.kettunen(at)tjnk.fi, p. 040 733 5935.


 Kutsua saa mielihyvin levittää eteenpäin.