SVV-Studia Generalia 12.11. Murikka-opistossa: Kansanopistojen tehtävä, vapaus ja vastuu

30.10.2015

SVV-Studia Generalia jatkuu 12.11.2015 kansanopistojen vapauden ja vastuun teemalla Murikka-opistossa. Murikka tarjoaa upean mahdollisuuden tutustua perinteikkääseen opistoonsa – lähde mukaan ja vaikutu!


Tilaisuuteen järjestetään yhteiskuljetus (5 € return) Tampereelta Tullinaukiolta klo 16.15 ja paluu samaan paikkaan n. klo 20.30.

Tilaisuuteen osallistuminen ja yhteiskyytiin ilmoittautuminen pyydetään vahvistamaan sähköpostitse
murikka.kurssit@metalliliitto.fi.

Ohjelma

Sivistystyö kansanopistossa – vaikuttavaa opiskelua

klo 17.00. Tilaisuuden avaus. Rehtori Aki Ojakangas, Murikka-opisto.
klo 17.15. Aikuiset kansanopistossa – tutkimus Murikka-opiston kolmen kuukauden kurssin vaikuttavuudesta. Opettaja, FM Marjo Nurmi.
18.00. Maahanmuuttajanuoret kansanopistossa. Alustaja vahv. myöhemmin.
18.45. Kansanopistot ja vapaan sivistystyön tutkimus. Aki Ojakangas.
19.00. Ruokailu (Murikka tarjoaa).
klo 19.40. Kuljetus Tampereelle.


Ajankohta ja paikka

12.11.2015, klo 17 alkaen
Murikka-opisto, Kuterintie 226, 34260 Terälahti
www.murikka.fi
Muista ilmoittautua
Tervetuloa!


Ihmetteletkö, mikä ihmeen vapaa sivistystyö? Mitä ovat kansalais- ja työväenopistot, kansanopistot, opintokeskukset, kesäyliopistot ja urheiluopistot ja mikä on niiden tehtävä tässä ajassa? Miten sivistys, vapaus ja vastuu ilmenevät vapaan sivistystyön eri toimintamuotojen toiminta-ajatuksessa, toimintamenetelmissä ja toimijuudessa?

Sivistystyön Vapaus ja Vastuu -ohjelman yleisöluentosarja tarttuu näihin kysymyksiin. Toisena kuullaan kansanopistojen näkökulmia. Kansanopistojen vapauden ja vastuun tematiikkoihin johdattavat mm. Murikka-opiston rehtori Aki Ojakangas ja opettaja Marjo Nurmi.

Luentosarjan järjestää Sivistystyön Vapaus ja Vastuu -ohjelman Pirkanmaan toimijat vapaan sivistystyön oppilaitoksista ja Tampereen yliopiston kasvatustieteiden yksiköstä.

Lisätiedot sekä aiemmat ja tulevat luentokerrat: www.vapausjavastuu.fi (+ liite). Ensimmäisen luentokerran materiaali on leikattu kasaan ja tallenne on pian saatavilla SVV-sivustolla.


Luentokerran mainostiedote (pdf)

Luentosarjan yleisesite (pdf)