Kasvatuksen historian ja filosofian kesäpäivät 7.-8.6.2018 Kuopiossa

17.4.2018

Kasvatuksen historian ja filosofian kesäpäivät järjestetään Kuopiossa 7.-8.6.2018 (prekonferenssi ja vuosikirjan symposium 6.6.2018).

Teema: Kasvatus, sivistys ja politiikka monitieteisessä keskustelussa

Paikka: Itä-Suomen yliopisto, Kuopion kampus, Tietoteknia-rakennus (Savilahdentie 6), TTA (auditorio) + auditorion läheisyydessä olevat seminaarisalit.

Suomen kasvatuksen historian ja filosofian verkoston 14. kesäpäivien teemana on kasvatuksen, sivistyksen ja politiikan monitieteisyys. Kesäpäivät järjestetään Itä-Suomen yliopistolla Kuopion kampuksella.

Kasvatuksen historian ja filosofian kesäpäivät kutsuu koolle varttuneita ja nuoria tutkijoita, opiskelijoita ja käytännön toimijoita eri tieteenaloilta keskustelemaan – ensi sijassa historiallisesta ja filosofisesta perspektiivistä –  kasvatuksen tutkimuksen tieteellisestä moninaisuudesta.

Päivien sessioita järjestetään sekä englanniksi että suomeksi.

Tapahtumassa ei ole osallistumismaksua ja lounaat, kahvit ym. ovat omakustanteisia.

Esitysten lyhyet kuvaukset (max 1200 merkkiä eli n. puoli sivua) ovat tervetulleita joko englanniksi tai suomeksi 30.4.2018 mennessä.

Ilmoittautuminen ja abstraktien jättö osoitteessa

Kesäpäivien järjestäjinä ovat Itä-Suomen yliopisto, Kasvatuksen historian ja filosofian verkosto, Snellman-instituutti, Suomen kasvatuksen ja koulutuksen historian seura sekä Suomen sosiaalipedagoginen seura.

Pääpuhujat

Juha Hämäläinen, YTT, KL, on väitellyt 1992 sosiaalipolitiikan oppiaineessa lastensuojelun sosiaalieettisiä perusteita ja oppihistoriaa käsittelevällä tutkimuksella. Toiminut vuodesta 1998 sosiaalityön, erityisesti sosiaalipedagogiikan professorina Kuopion, sittemmin Itä-Suomen yliopistossa. Vieraileva tutkija Bambergin yliopistossa 1993-1994. Vieraileva professori Eichstättin yliopistossa 1995-1996, Tarton yliopistossa 1996-2001 ja Ostravan yliopistossa vuodesta 2008 toistaiseksi. Akateemisia luottamustehtäviä kotimaassa ja ulkomailla. Vuodesta 2017 lastensuojelututkimuskeskuksen varajohtaja Fudanin yliopistossa.

Eero Ojanen, FT, opiskeli filosofiaa Jyväskylän yliopistossa, väitteli 2016 itä-Suomen yliopistossa sosiaalipedagogiikan oppiaineessa J.V.Snellmanin Saima-lehden paikallista aineistoa koskevalla tutkimuksella. Toiminut 1980-luvulta lähtien vapaana toimittajana, suomentajana, opettajana sekä tietokirjailijana. Vuodesta 2004 myös Helsingissä toimivan Kriittisen korkeakoulun toiminnanjohtaja (osa-aikainen). Kuopiossa toimivan Snellman-instituutin tieteellisen toimikunnan jäsen.

Prekonferenssi

6.6.2018 järjestetään prekonferenssi klo 15-18. Tuolloin järjestetään kasvatuksen ja filosofian historian metodityöpaja, johon ovat tervetulleita osallistumaan niin perusopiskelijat kuin varttuneemmatkin tutkijat. Samaan aikaan on mahdollista järjestää myös esimerkiksi verkostojen tai pienempien tutkimusryhmien kokoontumisia.

Sivistys ja kasvatus eilen ja tänään -symposium 6.6.2018 klo 13-16

Suomen kasvatuksen ja koulutuksen historian seuran tämän vuoden vuosikirjan Koulu ja Menneisyys erityisteema on ”Sivistys ja kasvatus eilen ja tänään”. Kirjan ympärille on rakennettu Kuopion päivin yhteyteen samanniminen symposium, jossa vuosikirjan kirjoittajat esittävät omia tekstiaihioitaan joko esitelmämuodossa tai miniposterina.

Symposiumiin on yleisöllä vapaa pääsy.

Lisätietoja päivien kokonaisuudesta:

Mari Suonio mari.suonio(a)uef.fi, Risto Ikonen risto.m.ikonen(a)uef.fi