Muuttuva ammatillinen koulutus ja opettajuus -seminaari 29.3.2017

20.2.2017

Ammatillinen koulutus on rajujen muutosten keskellä. Ammatillisen koulutuksen meneillään oleva reformi tuo mukanaan suuria muutoksia koulutuksen järjestämiseen, työelämäyhteistyöhön, opiskelijoiden polkuihin, opetukseen ja opettajan työhön. Samalla koulutuksen rahoitus vähenee ja rahoitusperusteet muuttuvat. Opettajilta ja oppilaitoksilta odotetaan tehokasta toimintaa ja mittavia tuloksia. Kuinka tämä on mahdollista ja kuinka opettajat selviävät asetetusta haasteesta?

Ammatillisen koulutuksen tutkimusseura OTTU ry kutsuu sinut maksuttomaan seminaariin keskiviikkona 29.3.2017 klo 12.45 alkaen Haaga-Helia ammattikorkeakoulun Pasilan toimipisteeseen. Seminaarissa tarkastellaan ammatillisen koulutuksen tilaa ja opettajuuden muutosta ja kysytään, miltä näyttävät opettajien selviytymisstrategiat ja mahdollisuudet tutkimusten valossa? Muutosten sekä niiden vaikutusten käsittely sekä uuden opettajuuden mallien etsintä jatkuvat yhteisessä keskustelussa kutsuttujen panelistien sekä yleisön kanssa.

12.45 Tervetulokahvi

13.15 Avauspuheenvuoro: Johtaja Jari Laukia, Haaga-Helia, ammatillinen opettajakorkeakoulu

OTTU ry esittäytyy: OTTU ry:n puheenjohtaja, arviointineuvos Mari Räkköläinen, Kansallinen koulutuksen arviointikeskus (KARVI)

13.45 Koulutus ja opettajuus muutoksessa - Opettajan selviytymiskeinot tutkimusten valossa: Professori Raija Hämäläinen, Jyväskylän yliopisto

14.30 Ammatillisen koulutuksen reformin keskeiset muutokset opettajuuteen: Opetusneuvos Raija Meriläinen, Opetus- ja kulttuuriministeriö

14.45 Paneelikeskustelu: Miten selätämme reformin haasteet ja käytämme sen mahdollisuudet hyväksi tutkijoiden, opettajien sekä työelämän edustajien yhteistyönä?

15.30 Yhteenveto ja seminaarin päätössanat: OTTU ry:n puheenjohtaja Mari Räkköläinen

16.00 OTTU ry:n vuosikokous kaikille seuran jäsenille

Seminaari on maksuton ja seminaariin on myös etäosallistumismahdollisuus. Lähetämme etäyhteydestä tarkemmat tiedot ilmoittautuneille, myös tarjoilujen järjestämistä varten toivomme ilmoittautumista OTTU ry:n sihteerille veikko.p.ollila@gmail.com 27.3. mennessä.

Tervetuloa!

Tarkemmat tiedot seminaarista sekä seminaarin esite löytyvät Ammatillisen koulutuksen tutkimusseura OTTU ry:n kotisivuilta www.ottu.fi